Web3-Prosjekt

Completion: et NFT-økosystem basert på individers personlige utvikling

For ca. 6 måneder siden startet Andreas D. Christiansen NFT-prosjektet Completion som skaper NFT-er av psykedeliske opplevelser i VR. Andreas som bor i Danmark møtte meg på Google Meets for et intervju.
Completion: et NFT-økosystem basert på individers personlige utvikling
Du leser:  
Completion: et NFT-økosystem basert på individers personlige utvikling

For ca. 6 måneder siden startet Andreas D. Christiansen NFT-prosjektet Completion som skaper NFT-er av psykedeliske opplevelser i VR. Andreas som bor i Danmark møtte meg på Google Meets for et intervju.

Hei Andreas! Kan du fortelle oss litt om deg selv før vi dykker dypt inn i Web3?

Jeg har alltid vært interessert i personlig utvikling, spesielt fra et psykologisk og spirituelt perspektiv. Fra jeg var ung var jeg veldig sjenert og innadvendt, noe som gjorde det vanskelig for meg å møte nye mennesker. Det kom til et punkt hvor jeg fikk nok og begynte å ta tak i min personlige utvikling fra et sosialt perspektiv, hvoretter reisen har tatt meg på et mer spirituelt og introspektivt spor.

Jeg var relativt sent ute til krypto- og NFT-scenen. Jeg skjønte tidlig hvilken verdi krypto kan ha for desentralisering, selv om jeg aldri investerte i det, men det tok meg lengre tid å forstå verdien av NFT-er. Jeg skjønte ikke hvorfor man skulle ønske å eie noe som alle kan se? Jeg ble sittende fast i litt av en "høyreklikk lagre"-fase. Det var ikke før for omtrent et halvt år siden at jeg forsto hvordan man kobler VR til NFT-er og hvor sprøtt det ville være å oppleve en vakker og betydningsfull opplevelse i VR som man eier.

Hvorfor startet du Completion?

Jeg har vært gründer i 8 år. Så da det klikket for meg at du kan eie en NFT, som er en opplevelse med menneskelig verdi når det gjelder skjønnhet og innvirkning på psyken din, droppet jeg alt, samlet inn penger og bygget et team for Completion.

Jeg tror at inflasjonen vi har nå vil vise at samfunnet styres av et økonomisk system som vi har tatt for gitt. Vi lever i et system skapt av mennesker som ikke bryr seg om dine eller mine interesser og har som mål å maksimere verdien for egen vinning. Min visjon er at vi om ti år skal ha bygget en digital valuta som er basert på menneskers individuelle transformative reiser mot en mer empatisk, oppmerksom sinnstilstand med mindre stress og mer. Ved å bruke denne valutaen vil vi lede samfunnet til et bedre sted. Jeg ser virkelig at digitale valutaer kan åpne muligheter for å bevege seg bort fra det nihilistiske pengesystemet vi har nå, mot en verden som er ønskelig og fremfor alt vakker å være i. Dette er mitt og Completions oppdrag.

Kan du fortelle oss litt mer om NFT?

De fleste er så "ute av kontakt" med sine egne følelser at de ikke lenger kjenner igjen hva som føles bra eller dårlig. Jeg tror også at folk ikke skjønner hvor vanskelig det er å lage noe som får en genuin WOW-reaksjon i folk. Vår NFT ble laget av svært talentfulle artister og støttet av superdatamaskiner som er i stand til å produsere vårt kvalitetsnivå. Kombinasjonen av kunst, musikk og teknologi er helt fantastisk.

Vår første kolleksjon består av tre ulike nivåer, som alle gir tilgang til ulike opplevelser. Vi lanserte fredag ​​27. mai på OpenSea og du kan kjøp NFT-ene våre der. Når du har kjøpt en NFT er alt du trenger å gjøre å opprette en profil på nettsiden vår, logge inn på VR-appen vår på Oculus Quest VR-headsettet ditt og verifisere MetaMask-lommeboken din, så er du ferdig!

For å gi mer kontekst til hvordan NFT-ene våre kan påvirke deg, deltok vi nylig på presidentens toppmøte i Danmark, hvor en fyr begynte å gråte fordi opplevelsen var så intens og vakker. Vi ble også invitert backstage for å gi en demo for grunnleggeren av AirBnb, og han likte produktet veldig godt!

Høres fantastisk ut, men hvorfor selge opplevelsen som en NFT og ikke en Web2-abonnementsmodell?

NFT-er gjør det mulig for folk å eie noe av det de investerer i og tror på. Hvis folk liker og snakker mye om et produkt, hvorfor ikke belønne dem for det? Den største grunnen til at jeg liker NFT-er så godt, er at de muliggjør en ny form for medeierskap som de tradisjonelle Web2-modellene ikke støtter.

Hvor er ditt fokus i nær fremtid?

Jeg har faktisk ikke så store forventninger til lanseringen vår fordi prosjektet vårt er så fundamentalt forskjellig fra de fleste NFT-prosjekter der ute. På lang sikt tror jeg at prosjektet vil vokse etter hvert som folk innser verdien av opplevelsene vi skaper. Vi prøver å ikke bygge på hype, men fokusere på å skape faktisk verdi i stedet.

Akkurat nå selger vi til både bedrifter og privatpersoner fordi produktet er så allsidig. Erfaringene kan f.eks. både hjelpe deg å roe ned eller komme inn i en modus med hyperfokus når du trenger å levere noe.

Opplevelsen

Andreas viste seg å gå gjennom Stockholm for en forretningsreise dagen etter at vi tok opp intervjuet på Google Meets, så vi møtte ham for å få en live demo av prosjektet. Etter å ha snakket om møtet, livet og oss selv som mennesker, dykker vi ned i Completion-opplevelsen.

Etter å ha tatt på meg headsettet blir jeg møtt av en meny full av mediefiler. Jeg får prøve en opplevelse fra nivået i spillet som heter "Unity". Når jeg klikker på filen og trekker pusten dypt, begynner en mystisk sang å spille i bakgrunnen. En visuell opplevelse som ligner på synet når man ser gjennom et kaleidoskop dukker opp midt i synsfeltet mitt og plutselig er opplevelsen i full gang. Alt som stresset meg i løpet av dagen flyr forbi og de ulike (mest krypto) relaterte tingene jeg har tenkt på i det siste blekner i motsetning til inntrykket av musikken og de visuelle effektene. Snart vil sinnstilstanden min endre seg markant. Opplevelsen, som varer i ca 12 minutter men oppleves som mye mindre, setter meg i en behagelig nesten «trans-aktig» flyttilstand til den bare plutselig toner ut og opplevelsen er over. Jeg tar av meg VR-headsettet og lander sakte tilbake i rommet. Jeg føler meg avslappet, tilstede og fremfor alt imponert over opplevelsen. I flere år har jeg meditert sporadisk med Headspace-appen, og dette kan best beskrives som Headspace på steroider. Jeg er virkelig optimistisk på innovasjonen, og ser frem til å følge Andreas og Completion på deres reise!

Vil du følge Andreas og Completion finner du dem her!

Completion nettsted / Twitter / Instagram / OpenSea / LinkedIn