Web3-Prosjekt

Crystal Meth og Fentanyl - Bjarne Melgaard lanserer ny nft-kolleksjon

Den verdenskjente artisten Bjarne Melgaard slipper en ny NFT-kolleksjon. I denne artikkelen finner vi ut hva det handler om.
Crystal Meth og Fentanyl - Bjarne Melgaard lanserer ny nft-kolleksjon
Du leser:  
Crystal Meth og Fentanyl - Bjarne Melgaard lanserer ny nft-kolleksjon

Bjarne Melgaard er en norsk kunstner hvis dristige og provokative verk har gjort ham til en av de mest innflytelsesrike og kontroversielle skikkelsene innen samtidskunst. Gjennom hele karrieren har Melgaard utfordret grenser og utforsket sosiale normer med sine rå og emosjonelle utforskninger av seksualitet, vold og psykisk sykdom. Arbeidet hans spenner over et bredt spekter, fra maleri og skulptur til installasjon og performance, og har blitt utstilt i gallerier og museer over hele verden.

Melgaards innvirkning på kunstverdenen kan sees i hans mange prestasjoner og anerkjennelser. Han har vært tema for mange soloutstillinger, inkludert på Whitney Museum of American Art, Stedelijk Museum i Amsterdam og Astrup Fearnley Museet for moderne kunst i Oslo.

Utover kunstverdenen strekker Melgaards innflytelse seg til mote og litteratur. Han har designet klær og tilbehør som Rihanna har brukt og har utgitt flere bøker og essays om kunst, kultur og politikk. Melgaards arbeid har blitt rost for sin rå ærlighet, dristige bruk av farger og fryktløse utforskning av de mørkere sidene av menneskelig erfaring.

Tross sin kontroversielle rykte er Melgaards suksess og innvirkning på kunstverdenen uunngåelig. Hans arbeid fortsetter å inspirere og utfordre publikum, noe som gjør ham til en av de viktigste kunstnerne i sin generasjon.

Så hva skjer egentlig?

Produsert i begynnelsen av 2022, består Melgaards nyeste NFT-samling, "The LightBulb Man," av 1025 unike kunstverk som viser kunstnerens innovative og karakteristisk rå stil. Hvert stykke i samlingen er unikt, med ekstraordinære og skjulte egenskaper som gjør det forskjellig fra de andre. All kunsten er basert på Melgaards opprinnelige Lightbulb Man-skulptur fra 1997.

Melgaards kunstneriske uttrykk er tydelig i alle aspekter av samlingen, fra de unike egenskapene og fargene til objektene og andre markører han inkorporerer. Samlingen representerer en kontrast til tradisjonelle kunstformer, med hvert verk som viser Melgaards enestående kreativitet og innovasjon.

Kjernen i The LightBulb Man-samlingen er Melgaards evne til å utfordre og forstyrre betrakteren på en måte som bare han kan. Samlingen er et vitnesbyrd om hans mestring av kunst som beveger og utfordrer, og den er sikker på å fange interessen til kunstentusiaster og samlere.

Hva kommer neste?

Lightbulb Man har gitt etter for sin avhengighet og drukket opp all WAT som var tilgjengelig. Dette har ikke bare ført til at han har hatt det gøy, men også mutert... Den 5. mai vil en ny, mutert samling med navnet "The WAT Collection" bli utgitt, med prioritet for eiere av Genesis Lightbulb Man.

Dette er et annet flott eksempel på hvordan Melgaard bruker historiefortelling i sitt uttrykk for å skape en unik og engasjerende opplevelse for sitt publikum. Med "The WAT Collection" tar Melgaard fortellingen om Lightbulb Men til nye høyder, og utforsker konsekvensene av avhengighet og mutasjon i sin signaturstil.

Har WAT nft noen nytte?

En veldig gåtefull roadmap har blitt publisert på prosjektets Discord-server. Bortsett fra lanseringseventet på det eksklusive medlemsklubben Soho House, er det ikke mange klare bruksområder, men airdrops og gambling kan leses ut av veikartet.

For Genesis-samlingen (Lightbulb Man prosjektet fra 2022j ble det laget et kunsttrykk for hver enkelt NFT som ble laget. Mens de har sagt at fysiske trykk-utgaver ikke vil skje igjen, kan man forvente noe lignende. "Tre er det magiske tallet" gjentas stadig på serveren og i meldinger, men vi kan ikke si om det betyr at det vil være noe spesielt i vente for dem som eier tre NFT-er, eller om en tredje Melgaard NFT vil bli utgitt en dag i fremtiden?

Konklusjon

Melgaards arbeid pleier å selge for titusener av dollar per stykke. NFT-teknologi har gitt kunstentusiaster muligheten til å eie en bit av Melgaards historie til en betydelig lavere pris. Dette betyr imidlertid ikke at kunsten på noen måte har blitt av lavere kvalitet. For Genesis-samlingen ble det laget fysiske trykk av høyeste kvalitet for hver eneste Lightbulb Man.

WAT-samlingen forblir fortsatt mystisk med tanke på hva som kommer, men Discord-serveren antyder at 3 er det magiske tallet. Vi kan bare spekulere på hva det betyr, men med Melgaards merittliste med å utfordre grenser og normer, kan vi anta at WAT-samlingen vil være intet mindre enn ekstraordinær.

Kanskje tallet tre representerer en trilogi av et slag, eller et triptykon som danner en historie? Uansett hva som skjer, kan vi forvente hva som helst fra denne visjonære kunstneren, og WAT-samlingen kommer helt sikkert til å bli et banebrytende tilskudd til hans livsverk. Følg med for å få flere oppdateringer!