Guider

3 tips for å finne jobb i Web3

Er du, som mange andre interessert i arbeid innenfor Web3?⁠ I denne artikkelen, skrevet av Tim Haldorsson fra Lunar Strategy, gir vi deg konkrete tips til hvordan du kan få drømmejobben uavhengig av erfaring og bakgrunn.
3 tips for å finne jobb i Web3
Du leser:  
3 tips for å finne jobb i Web3

Jobb i Web3

Muligheten til å være med på å bygge Web3 har tiltrukket seg topptalenter fra en rekke bransjer, inkludert webutviklere og UX-designere. Det er imidlertid stor etterspørsel etter andre talenter, og det er flere jobbmuligheter tilgjengelig for de med andre ferdigheter enn teknologi, for eksempel markedsføring, skriving og ledelse.

Fordeler med å jobbe innenfor Web3

Gitt de stadige endringene gir Web3 et spennende og fartsfylt miljø samtidig som det kombinerer et trygt arbeidsliv i tradisjonell forstand med muligheter for stor fleksibilitet.

De største fordelene med Web3-jobber inkluderer:
  • Arbeide eksternt
  • Fleksibel timeplan
  • Konkurransedyktig lønn
  • Mange muligheter til å tjene krypto
  • Mulighet til å delta i Web3-arrangementer og konferanser
  • Høy etterspørsel

Hvem som helst kan bli med, så hvis du vil jobbe i Web3, er dette guiden for deg.

Konkrete tips om hvordan du får jobb i Web3

1. Forbered deg 

Det første steget mot å få en Web3-jobb er å tilegne seg de nødvendige ferdighetene og holde deg oppdatert på bransjeutviklingen. Bli med på interessante Web3 Discord-kanaler, les blogger om emnet, og sørg for å abonnere på YouTube-kanaler og podkaster der Web3 diskuteres. I tillegg anbefaler vi å ta et kurs, for eksempel et som tilbys av Lunar Academy, som spesialiserer seg på Web3-markedsføring. Disse nettkursene gir deg kunnskapen og verktøyene du trenger for å forfølge en karriere i Web3.

2. Jobb gratis som moderator/internship

Moderatorer er ansvarlige for fellesskapsfora og sørger for at diskusjoner ikke sporer av temaet. Dette inkluderer å håndtere spam og uønsket atferd, og om nødvendig iverksette tiltak. Samfunnsmoderatorer bidrar også til å holde forumet organisert og flytende ved å strukturere og veilede. I tillegg kan de være ansvarlige for å utvikle retningslinjer for fellesskapet.

En moderator får en god forståelse av Web3 og lærer mye på jobben, slik at de får erfaringen og ferdighetene som trengs for å avansere i bransjen og få muligheten til å akselerere karrieren ved å avansere til nye stillinger.

Et internship gir deg praktisk erfaring innen feltet du ønsker å jobbe i og er en fin måte å bruke kunnskapen din i praksis. Du får en forståelse av arbeidsplasskultur, medarbeiderrelasjoner og lederstruktur, noe som vil være nyttig i fremtidige jobber.

Internships gir mulighet til å utforske ulike typer jobboppgaver og kan i mange tilfeller føre til fast stilling i bedriften.

3. Jobbtavler

Stillingsannonseplattformer er en ekstremt effektiv måte for arbeidsgivere og jobbsøkere å kobles sammen på nett. For å hjelpe deg har vi valgt noen av de beste plattformene med alle mulige Web3 ledige stillinger (ENG):

På CryptoJobsList kan du søke gjennom tusenvis av Web3-stillinger. Stillingsbeskrivelsene er detaljerte, og nye jobber legges til på daglig basis; velg fra spesifikke kategorier for å nå ut til interessante selskaper med noen få klikk.

Målet med Remotive er å hjelpe arbeidere fra hele verden med å finne eksterne jobber. Du kan bla gjennom siden etter kategori, eller registrere deg for deres nyhetsbrev for å motta relevante jobbmuligheter direkte i innboksen din.

Web3 Career har tusenvis av jobbmuligheter. Nettstedet inneholder et nyttig filter som lar deg raskt velge blant de best betalte tjenestene, de mest populære eller andre kategorier som er viktige for deg.

Avslutning

Web3 er fortsatt i sin spede begynnelse, og bransjen har et desperat behov for talentfulle og ambisiøse individer. Med den økende etterspørselen etter Web3-profesjonelle, er det utmerkede muligheter til å komme tidlig inn, lære mye underveis og bidra til å skape fremtidens internett.

Denne artikkelen er skrevet av Tim Haldorsson fra Lunar Strategy – et markedsføringsbyrå som spesialiserer seg på Web3.