Guider

Hva er Reddit NFT:er?

Du har sikkert allerede hørt om NFT:er, men har du hørt om Reddit NFT:er? Det har utkommet data som viser at Reddit nå har tatt med flere brukere til Web3 enn NFT-giganten OpenSea.
Hva er Reddit NFT:er?
Du leser:  
Hva er Reddit NFT:er?

Den populære forumsiden Reddit lanserte sin NFT-markedsplass RedditFloor i juli 2022. Når vi refererer til Reddit NFT:er, snakker vi om NFT-samlingene som lages og lanseres på Reddits plattform. I løpet av den siste uken har det utkommet data som viser at Reddit nå har tatt med flere brukere til Web3 enn NFT-giganten OpenSea. Stemmer dette virkelig? I denne artikkelen tar vi rede på det.

Hva er Reddit?

Reddit er en blanding av en forumside og en sosial medieplattform. På Reddit skriver og samler brukere materiale som består av flere fellesskap kalt «Sub-reddits» hvor spesifikke områder diskuteres. Reddit er en av de største nettsidene og er for tiden den 6. mest besøkte nettsiden. Reddit drives i stor grad av brukerne, som til gjengjeld for moderering og kurering tjener karmapoeng.

Hvordan fungerer RedditFloor?

RedditFloor har definert seg selv som en markedsplass for avatarer. På markedsplassen kan du lage, kjøpe og selge forskjellige avatarer som du deretter kan bruke som profilbilde på Reddit. Bakgrunnen til NFT-ene ligger i Reddits historie. Reddit-brukere er preget av brukernavn og karmapoeng. I 2020 begynte Reddit å eksperimentere med avatarer, slik at brukerne kunne lage sine egne versjoner av «Snoot» (Reddits maskot). Senere i 2022 begynte Reddit å eksperimentere med å la brukerne bruke NFT:er som profilbilder. I juli 2022 ble 40 000 avatarer lansert som "samleobjekter", disse avatarene var faktisk NFT:er, men Reddit nevnte aldri det ...

Samleobjekter eller NFT:er?

Underlig nok, under lanseringen av de første Snoot NFT-ene, ble ikke ordet "NFT" brukt en eneste gang. Konseptet med "krypto lommebok" er heller ikke nevnt eller brukt, i stedet lanserte Reddit sin "Vault" der brukere kan beholde avatarene sine. Dette hvelvet er faktisk en Polygon krypto-lommebok på baksiden som er kompatibel med Ethereum-blokkjeden. Prosessen med å lage et hvelv er veldig lik prosessen med å lage en krypto lommebok med MetaMask. Du angir et passord og mottar en hemmelig tilbakestillingsfrase inneholdende  12 ord. 

Det geniale her er at brukerne aldri trenger å vite at de har med krypto eller blokkjeder å gjøre, siden NFT-ene også kan kjøpes direkte med kredittkort.

Reddit har tatt med flere brukere til Web3 enn OpenSea

Siden lanseringen av RedditFloors har over 2,8 millioner krypto lommebøker blitt opprettet gjennom Reddit, mer enn på OpenSea. Teknisk sett er det sant at Reddit har tatt med flere brukere på noen få måneder enn det OpenSea klarte å få ombord på flere år. 

Dune Analytics-data samlet inn av @polygon_analytics

Dette er virkelig et flott eksempel på hvordan man lar folk samhandle med Web3 uten å skape forvirring. En av de største begrensningene har vært at folk må sette seg inn i nye begreper som krypto, blokkjede, NFT og Web3. Det blir interessant å se om flere store selskaper følger i samme fotspor i nær fremtid.