Fortellinger

Harrison First om NFT’er i musikkbransjen

"Det meste av leiligheten min i Södermalm betalte jeg for med NFT-er"
Harrison First om NFT’er i musikkbransjen
Du leser:  
Harrison First om NFT’er i musikkbransjen

Musikeren Harrison First kommer opprinnelig fra New Jersey i USA, nå holder han til på Södermalm i Stockholm. Harrison begynte sin musikkarriere med perkusjon i et marsjerende band, men har lenge produsert rap, R&B og indiemusikk.

Han startet sin reise med NFT-er i 2019 og har klart å bruke dem som et verktøy for å bygge sin musikkarriere.

Vi møtte Harrison for å snakke musikk, Web3 og fellesskap.

Fortell oss litt om bakgrunnen din som musiker, hvordan startet det hele?

Jeg startet hele musikkarrieren min med slagverk i skolekorpset, så lærte jeg å produsere beats av en eldre venn. Det var da jeg skjønte at musikkproduksjon var min greie, jeg var veldig motivert for å bli bedre. Jeg flyttet til New York for å gå all in på karrieren min, produsere med venner og sende musikk til folk. I 2017 flyttet jeg til Sverige for å virkelig fokusere og lære å bli en av verdens beste musikkprodusenter.

Hvordan fikk du introduksjonen til Web3 og NFT?

Jeg har alltid vært en veldig tech forward person og jeg elsker teknologi. I 2019 slo jeg meg sammen med et selskap som heter Roll, de lager blokkjedeløsninger for såkalte sosiale tokens. Det var også da jeg begynte å lære mer om NFT-er, og jeg forsto at stort sett alt kunne være en NFT. Det er interessant for meg, for hvis jeg ikke kan være den beste artisten, vil jeg vise mange mennesker nye måter de kan oppleve musikk på. Web3 muliggjør mye slikt.

Hvorfor synes du Web3 er interessant?

Et av mine største oppdrag er å vise folk nye måter de kan oppleve musikk og jeg tror Web3 gjør dette mulig på så mange måter. En annen vakker ting med Web3 er fellesskap. Jeg trenger ikke et kjerneteam, men i stedet bygger jeg partnerskap med de rette menneskene innenfor Web3 som hjelper meg å realisere mine ideer og visjoner.

Fortell oss litt mer om hva du har bygget i Web3 og hva du bygger nå!

Som sagt startet jeg 2019 med å lage mitt eget sosiale token $FIRST sammen med Roll. Siden den gang har jeg bygget opp First Audio sammen med MintGate. First Audio er et privat nettsted hvor jeg laster opp all musikken min, bare mine fans som har over 1000$ FIRST eller en musikk NFT kan få tilgang til den, og kan bruke musikken i kunsten deres. Jeg ser så mange muligheter i Web3 og ønsker å gi ut noe nytt hver måned, nå på mandag slapp jeg en NFT sammen med decent.xyz hvor eiere får tilgang til 40% av royaltysalget fra musikken over tre år. Deretter skal jeg gjøre et lignende prosjekt hvor deltakerne får tilgang til min DAO og royalties på musikken.

‍ Vi
har hørt at du bygger noe sammen med vår venn Elis nå også, vil du fortelle oss noe om det?

Ja! Vi lager en musikkvideo for staking-prosjektet sammen som slippes på Foundation denne fredagen. Elis har aldri gjort noe i Web3 før, og jeg tror nå er det perfekte tidspunktet for alle skapere å bli uavhengige og leve på lidenskapen sin.

Elis: Jeg ser på NFT-området som en ny måte å kommunisere og komme ut med det du gjør. Jeg har aldri hatt problemer med å vende meg utover, alltid likt å stå på scenen og gjøre f.eks. stemmeskuespill siden jeg var 10 år gammel. Dette med film og foto, som jeg gjør nå, blir ofte representert som å være en person bak kamera, jeg har prøvd å finne en måte å fortsatt være synlig og utad selv om jeg ikke er med i selve bildet, jeg ser at løsningen kan finnes i Web3.

Elis Lindsten

‍Det er virkelig mye du holder på med! Hvordan ser du på den tradisjonelle musikkverdenen vs Web3?

Det meste av leiligheten min i sør betalte jeg for med NFT-er og halvparten av inntekten min kommer fra det, men jeg vil fortsatt være en av verdens beste artister og streaming er fortsatt flott fordi det løser problemet med å finne ny musikk. Web3 er fortsatt på et veldig tidlig stadium, og ingen vet helt hvor det vil gå ennå, så selv om jeg gjør mye i rommet, er jeg ikke helt med på det.

Apropos å være tidlig ute, tror du det som skjer med NFT-er er bærekraftig?

Jeg tror alle som kjøper NFT-ene mine tror på meg og ideene mine, de vil være med på reisen min. Du vil alltid ha noen som er med for å tjene penger, men hvis du kjøper NFT-ene mine, vil du være en del av reisen min. Jeg ser mye av det om artister i min posisjon, vi er ikke de største artistene, men vi produserer musikk av høy kvalitet og vi er veldig engasjerte i plassen, de som kjøper NFT-ene våre beholder dem i det lange løp.

Utrolig tøft å høre! Eier du noen NFT-er?

Det er klart! Jeg eier mange NFT-er, den siste jeg kjøpte er en NFT-musikk av en musiker fra Tennessee som heter Christina Spinea.

Hva synes du er det vanskeligste med Web3?

Jeg har ikke hatt mange utfordringer, men da jeg startet var det veldig vanskelig å få over følgerne mine fra Web2 til Web3. Derfor er det mest at jeg nå kun fokuserer på Web3-følgere, for det er allerede så stort. Det er også mangel på et lokalsamfunn i Web3, så jeg kom til din Crypto Café! Jeg har ennå ikke funnet en lokal gruppe å jobbe med i Web3.

Har du noen råd til nye artister som vil inn i rommet?

Som ny artist kan du faktisk hoppe inn i NFT-er direkte uten en fanbase i Web2. Det er flere plattformer som ønsker å samarbeide med deg hvis du kan produsere god musikk eller kunst. Du kan enten gå til OpenSea, MintSongs, Rarible etc. selv og få kunst ut, eller du kan jobbe sammen med mer eksklusive invitasjonsplattformer. Akkurat nå er det veldig uklart. Det du derimot bør ha er en god visjon om hvordan du ønsker å bli sett i Web3 og ha et veikart over hva du ønsker å oppnå, det vil hjelpe mye!

Tusen takk, tror det vil være verdifullt for mange! Hvor kan vi finne deg?

https://www.instagram.com/harrisonfirst/

https://twitter.com/harrisonfirst

Spotify

Soundcloud

https://jnryfirst.com/