Web3-Prosjekt

Catch-up med Anotherblock

I løpet av uken tok jeg pulsen på Michel Dahlberg Traore, administrerende direktør og medgründer av anotherblock. Vi snakket om kjærligheten til musikk, hvorfor Community er en så sentral del av deres forretningsmodell og hvordan det er å jobbe med store artister.
Catch-up med Anotherblock
Du leser:  
Catch-up med Anotherblock

Det hele startet da Michel Dahlberg Traore møtte Filip Strömsten. Etter syv år i Schibsted hadde Michel begynt å grave i potensialet og mulighetene for web3 og desentralisering av internett. Omtrent samtidig hadde Filip blitt signert av et plateselskap for musikken sin, men innså at kontrakten var langt fra det han hadde håpet på – avtalen var at alt skulle deles 50/50 mellom de to partene. En avtale som rett og slett ikke ble skapt for kunstnerens beste.

 

Da Michel og Filip møttes gikk det fort, begge følte at det måtte skje et skifte i musikkbransjen, spesielt når det kommer til eierskap. Noen uker senere startet de selskapet anotherblock sammen, hvis formål er å lansere en NFT-plattform der NFT-kjøpere får en royaltybetaling når musikken de har kjøpt spilles.

 

På spørsmål om viktigheten av fellesskap, sier Michel: "Jeg vil kalle oss et musikkeierkollektiv. Målet er å bygge et globalt fellesskap av musikkelskere som ønsker å eie musikk. Vi fokuserer mye på de som kjøper musikk på vår plattform fordi vi kan tilby kjøpere de beste rettighetene i verden, vil gruppen av mennesker som ønsker å eie musikk vokse, noe som generelt vil øke verdien av musikk og være til nytte for skapere på sikt. 

Emosjonell tilknytning til musikken skaper også betingelser for å dele en økonomisk oppside. Men det slutter ikke der. I tillegg til å eie musikk laget av favorittmusikeren din, vil en annen blokk fokusere på tilleggsverktøy. Mulighetene er store og bandet ønsker at det skal være mer enn det de fleste andre musikkprosjekter tilbyr, som konsertbillett eller merch.

"Vi vil at våre verktøy skal være overførbare ved hvert salg, det bør være mer enn en rabattkode eller en t-skjorte, alle fremtidige eiere må dra nytte av det vi legger inn i NFT-ene våre," sier Michel.

 

På slutten av samtalen vår kan jeg ikke holde meg lenger. Som en av SHMs største fans må jeg spørre Michel hvordan det føles å ha tatt inn investeringer fra en som Steve Angello,som i det minste må legge forholdene til rette for en vellykket lansering?

 

"Selvfølgelig, jo bedre sanger vi har på plattformen vår, jo flere kjøpere vil vi ha og jo flere kjøpere vi har, jo flere skapere vil ønske å jobbe med oss. Fantastisk musikk fører til et sterkt fellesskap og til syvende og sist er det vårt og musikkmiljøet som vil hjelpe oss med å endre bransjen».

‍ Takk til Michel for en god prat og vi i NFT.no gleder oss til å følge reisen din!

Hvis du ikke kan følge med og vil vite mer om Anotherblock direkte, foreslår jeg at du leser følgende artikler om DI også Medium eller se inn i deres nettsted, uenighet: https://discord.gg/cbQx9Ues