Web3-Prosjekt

World Of Alidia: et fellesskap for likestilling i Web3

Vi møter Vanja Wikström for å snakke om viktigheten av likestilling i Web3, NFT-prosjektet World of Alidia og hvorfor samfunnet hennes alltid er i fokus
World Of Alidia: et fellesskap for likestilling i Web3
Du leser:  
World Of Alidia: et fellesskap for likestilling i Web3

Kunstverk av Fanny Schultz. Bilde fra Breakit.

Vi møter Vanja Wikström over en kaffe for å snakke om viktigheten av likestilling i Web3, NFT-prosjektet World of Alidia og hvorfor samfunnet hennes alltid er i fokus.

Vanja Wikström, gründer og influencer, er sammen med sin partner Niklas Malmqvist skaperen av NFT-prosjektet World of Alidia (WoA). Paret ønsker å tilby NFT-er med høy kunstnerisk verdi mens eieren av en WoA NFT får et livslangt medlemskap ved sitt fysiske knutepunkt i Sør.

I tillegg til at WoA er et av de første store skandinaviske NFT-prosjektene, skiller de seg også fra mange andre prosjekter takket være deres visjon om en mer likeverdig Web3.

«Kvinner skal kunne utnytte alle mulighetene som finnes i Web3, enten det er å skape sterke nettverk, gjøre investeringer eller starte bedrifter»

"Vi ønsker å få flere kvinner inn i Web3. Vi vet at kvinner er underrepresentert i rommet og vi ønsker å legge forholdene til rette for å endre det. Kvinner skal kunne utnytte alle mulighetene som finnes i Web3, uavhengig av om det er å skape "sterke nettverk, foreta investeringer eller starte bedrifter. Vi vil også aktivt investere i kvinnelige kreatører og gründere gjennom vår samfunnslommebok hvor 10% av inntekten vår skal gå", sier Vanja.

Fokus på community-bygging

At en influencer trenger et fellesskap kan man tro sier seg selv, men for Vanja er fellesskapet hennes minst like viktig for henne som hun er for dem. Hun kaller seg en samfunnsnerd og kombinasjonen av kunst, teknologi og fellesskap var det som gjorde at hun ble hekta på NFT-er for noen år siden.

World of Alidia har allerede begynt å bygge sitt eget fellesskap før lansering og mange av Vanjas tidligere følgere har sluttet seg til det nye prosjektet hennes. "De fleste av WoA-fellesskapet er nybegynnere i NFT-området, men er på linje med visjonen vi har og forstår verktøyene vi tilbyr med et fysisk knutepunkt for workshops, konserter og forelesninger."

Avslutningsvis sier Vanja at det at de fleste i miljøet er nybegynnere i NFT gjør at man ikke vet «hvordan man skal oppføre seg». I uenigheten er det langt fra klassiske GM og WAGMI, i stedet er det emojis og alle vil hjelpe, noe som skaper en åpen og genuin atmosfære. Håpet er at dette gjør at flere tør å engasjere seg og føle at de ikke trenger å være redde for Web3, å kjøpe NFT-er og at de sprer det til andre kvinner.

Vil du være en del av WoAs fellesskap eller vite mer om prosjektet som har som mål å skape en mer likeverdig Web3? Sjekk ut nettsiden deres eller denne artikkelen om Breakit.