Guider

Power-Women i Web3

"Hvis de ikke gir deg en plass ved bordet, ta med en sammenleggbar stol" Web3 er så langt en svært mannsdominert bransje med , for ikke å si det mildt, høye adgangsbarrierer. I 2021 identifiserte bare 26 % av kryptoinnehaverne og 16 % av alle NFT-artister seg som kvinner. Likevel er det noen kvinner som leder bransjen ved å presse på for fem i Web3. Vi har listet opp 5 innflytelsesrike kvinner vi mener du må holde øynene på.
Power-Women i Web3
Du leser:  
Power-Women i Web3

Laura Shin

Hvem er Laura Shin?

Laura er ingen annen enn det strålende sinnet bak en av de mest suksessrike kryptopodcastene, The Unchained Podcast. Hun er også den første journalisten som dekker kryptovalutaer på heltid. Med sin bakgrunn fra journalistikk er hun forfatteren bak 'The Cryptopians; Idealism, Greed, Lies, and the Making of the First Big Cryptocurrency Craze' - vurderte en av GOAT-bøkene om emnet.

Fremfor alt er Laura en sterk tro på samfunnsendringer. Hun sa 'Som journalist rapporterer, skriver og spiller jeg inn podcastene mine på min egen tid, og så betaler jeg meg selv direkte fra inntektene til min egen virksomhet. Jeg bidrar ikke til denne større enheten som så betaler meg lønn og gir overskuddet til eiere og aksjonærer. I min verden er jeg arbeideren og eieren og aksjonæren. Jeg er et lite selskap - et selskap som består av meg'. Hun mener bitcoin får muligheten til å bidra til denne samfunnsendringen. Her danner individer sine egne små selskaper, og skaper en verden hvor “for store-til-å-feile” selskapers makt ikke blir viderekoblet til individet.

Hvordan kom hun inn på Web3?

I 2015 jobbet Laura som journalist for Forbes, og dekket generelt finansemnet. Men en dag fikk hun et tilbud om å gå i spissen for den første Forbes Fintech 50-listen. Mens hun delte arbeidet mellom seg selv og en kollega, måtte hun dekke temaet om kryptovalutaer. Fra da var Laura oppslukt av krypto- og blokkjedeteknologi. Kort tid etter skrev hun sin første featurewell-artikkel om hvordan krypto er pengenes nye operativsystem. Laura var fanget av krypto og gjorde journalistikk på krypto til sitt heltidsyrke.

Laura om Female Empowerment i Web3

Ved å sette et eksempel og gå foran, er hun en sann inspirasjon for kvinner over hele verden til å satse på karrierer innen krypto. Lauras viktigste råd til kvinner som har som mål å styrke i seg selv, er å ha det gøy – det var det hun gjorde og se hvor det tokg henne!

Ta kontakt med henne her:

Twitter: laurashin

Instagram: laurashin

Brittany Kaiser

Hvem er Brittany Kaiser?

De fleste av oss har hørt om Cambridge Analytica-skandalen, hovedtemaet i Netflixs anerkjente dokumentar The Great Hack, men få vet hvem personen som avslører historien er. Varsleren er ingen ringere enn Brittany Kaiser.

Nå, gründer, aktivist og en verdenskjent ekspert på teknologi, databeskyttelse og lovgivningsreformer. Hun er grunnleggeren av Own Your Data Foundation, som går inn for gjenvinning av dine private data, og medgründer av Digital Asset Trade Association (DATA), som bistår i lovreformer for å beskytte enkeltpersoners digitale rettigheter. La oss ikke stoppe der. Som den menneskerettighetsaktivist hun er, har hun samlet inn over 100 millioner dollar i kryptovalutaer for å hjelpe Ukraina i krigen mot Russland.

Hvordan kom hun inn på Web3?

Brittany kom først inn i Web3 da hun investerte i Bitcoin tilbake i 2011, og priset deretter rundt $1-$30 hver i forhold til $20.000 i dag. Det var imidlertid ikke før i 2016 hun bestemte seg for å gjøre det til et heltidsyrke. Likevel var det ikke penger som virkelig motiverte henne til å gå inn i rommet. I stedet så Brittany potensialet for individuell empowerment i Web3, der folk eier, drar nytte av og utnytter deres private data og digitale eierskap over eiendeler; revolusjonerer dermed liv rundt om i verden.

Brittany on Female Empowerment in Web3

Som en av de mest fremtredende kvinnene i Web3, ser Brittany plassen som en enorm mulighet for kvinner til å oppnå lederstillinger i en ellers mannsdominert industri. Brittanys viktigste råd til kvinner med ambisjoner om å komme inn i rommet er:

"Sett deg selv der ute, gå på konferanser, møt mennesker, ta kontakt med folk på sosiale medier og IRL, og la det virkelig bli kjent hva du brenner for og hva du vil gjøre."

Ta kontakt med henne her:

Twitter: ownyourdatanow

Instagram: own.your.data

Yi He

Hvem er Yi He?

Hun er ingen annen enn medgründer av Binance og har for tiden stillingen som deres Chief Customer Service Officer. Med porteføljen på 7,5 milliarder dollar (Binance Labs) som hun overvåker, er hun utvilsomt en av de mest innflytelsesrike og mektigste VC-investorene innen krypto. Likevel er hun ikke på langt nær så omtalt som Binances kontroversielle

administrerende direktør, Changpeng. Dermed er det på tide å kaste lys over denne 36 år gamle kvinnen og hennes suksess saga.

Hvordan kom hun inn på Web3?

Tilbake i 2017 ble Yi ansatt i et kinesisk teknologiselskap for mobil videodeling, kalt Yixia Technology.

Yi på kvinnelig empowerment i Web3

Som en av Binance OG-ene handler Yi om kvinnelig empowerment.

Ta kontakt med henne her:

Twitter: heyibinance

Instagram: yihebinance

Swan Sit

Hvem er Swan Sit?

Swan er en kvinne utenom det vanlige. Med en reise fra å være en bedriftsmarkedsføringsekspert, som Global Head of Marketing hos Estee Lauder, Revlon og Nike, til en av de mest dyktige skaperne. I dag har Forbes kalt henne "Klubbhusets dronning" på grunn av hennes overdrevne rekkevidde og 3,7 millioner følgere. Hun har tatt med på reisen å holde sosiale mediekontoer private, for å bli en global feminin-inspirasjon i Web3.

I dag er hun en av de mest ettertraktede rådgiverne innen Web3 og NFTs og har jobbet med noen av de mest fremtredende figurene og på noen av de mest kjente prosjektene i verden; inkludert Adidas x Bored Ape Yacht Club x GMoney x Punk Comic, Gary Vaynerchuk, BFF, Paris Hilton, Cool Cats og Boss Beauties. NFTNow kåret henne til topp100 fellesskapsleder i 2022, og det er rimelig å si at hun er en av de mest ettertraktede 

kvinneligeforedragsholderne på NFT-er. Ikke desto mindre er hun godt anerkjent for å hjelpe tradisjonelle merkevarer og selskaper med å gå inn i Web3, men også for å hjelpe eksisterende Web3-merker og prosjekter med å integrere med tradisjonelle selskaper.

Hvordan kom hun inn på Web3?

Da Swan flyttet fra bedriftskarrieren for å søke nye plattformer under Covid-19-pandemien, kom hun først inn på Web3-området våren 2021. Evnen til å ha digitalt eierskap og universell åpenhet er det som virkelig inspirerte henne og oppmuntret henne til å bli i rommet.

Swan on Female Empowerment i Web3

I et intervju med Blockster ønsket hun å inspirere kvinner i Web3. Swan siterte «Vær nysgjerrig! Du trenger ikke hoppe inn med hodet først. Lær og still spørsmål. Kostnaden for tiden din er alt som trengs for ikke å gå glipp av den neste bølgen av innovasjon som vil endre måten vi jobber, lever og leker på.»

Ta kontakt med henne her:

Twitter: @swansit

Instagram: @swansit

Akkurat nå er det rette tidspunktet og stedet for kvinner å begynne å ta land i Web3-området og bli deres fremtidige sjefer og ledere. Vi utfordrer din indre femininitet til å gå inn i Web3. Vær forandringsmakeren du vil se!