Guider

De største NFT-markedsplassene 2022

NFT-verdenen er enorm. NFT-handelen oversteg 16 milliarder dollar i første kvartal 2022, og det er en mengde markedsplasser der ute. Etter å ha testet flere markedsplasser har vi listet opp våre fem favoritter for handel med NFT-er i 2022.
De største NFT-markedsplassene 2022
Du leser:  
De største NFT-markedsplassene 2022

Det har ikke manglet på overskrifter om NFT-er i 2022; fra Twitter som gjorde det mulig å bruke NFT-avatarer som profilbilde til «Nirvana NFTs» som auksjoneres bort. Uansett hvor du ser, er det en god sjanse for at NFT-er er en del av nyhetsstrømmen. Hvis du, som mange andre NFT- og krypto-interesserte, ennå ikke har blitt med på markedet, men vurderer å hoppe på bølgen, lurer du sannsynligvis på hva de beste NFT-markedsplassene er.

OpenSea

‍OPENSEA

Denne listen ville ikke vært komplett uten OpenSea, den største NFT-markedsplassen der ute. OpenSea ble grunnlagt i 2017 av Devin Finzer og Alex Atallah med mål om å bygge den mest tilgjengelige markedsplassen for kjøpere, selgere og skapere. Legendariske investorer som Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures, Blockchain Capital og Y-Combinator støtter selskapet både økonomisk og strategisk. Plattformen er kjent for sin brukervennlighet, og vi mener det er et flott sted å begynne å samle inn NFT-er! Sikkerhet på markedsplasser som OpenSea handler mye om hvordan du administrerer lommeboken og dens sikkerhet. Hvis du vil vite mer om favorittlommebøkene våre, sjekk ut denne artikkelen.

Best for: alle fra nybegynnere til avanserte brukere

Brukervennlighet: 8/10

Blokkjeder: Ethereum, Polygon, Klatyn

Annet: husk at OpenSea er den største markedsplassen, og dermed også tiltrekker seg flest svindel, dobbeltsjekk alltid før du kjøper!

RARIBLE

Rarible ligner på OpenSea ved at den ikke har nisjet seg på noen spesifikk type NFT, men du kan finne alt fra visuell kunst til videoer og domener. For å handle hos Rarible må du imidlertid ha deres $RARI-token. Du kan kjøpe $RARI på kryptobørser som Coinbase eller Crypto.com, sjekk ut vår liste over anbefalte kryptobørser her! Kjendiser som Pak, Lindsay Lohan og Floyd Mayweather Jr. har også valgt Rarible som sin foretrukne plattform, noe som har resultert i at Rarible er involvert i noen av de mest omtalte salgene på NFT-markedet. For eksempel. Steve Jobs første jobbsøknad ble solgt på Rarible. Rarible har også nylig snakket om å legge til støtte for Solana, som også burde utvide utvalget betydelig.

Best for: alle fra nybegynnere til avanserte brukere

Brukervennlighet: 8/10

Blockchains: Ethereum, Tezos, Flow

Annet: $ RARI brukes ikke bare til å betale for NFT-er, men fungerer også som et stemmeverktøy for forslag til hvordan man kan forbedre plattformen

SuperRare

‍superrare

I motsetning til OpenSea og Rarible er SuperRare en markedsplass fokusert på nisje og eksklusiv kunst. SuperRare beskriver seg selv som en "Instagram meets Christie's"-plattform med fokus på kunst, kultur og digitale samleobjekter. Hvis du har en indre kunstsamler i deg, så er dette den perfekte plattformen for deg. SuperRare er imidlertid kanskje ikke stedet for deg som er ute etter å skaffe deg noen av de mest populære og omtalte NFT-ene, nettopp fordi fokuset er på kurert kunst og eksklusivitet. Gebyrene på SuperRare er forskjellige sammenlignet med OpenSea og Rarible. SuperRare tar 3 % i transaksjonsgebyr fra kjøpere, og skapere betaler 15 % i provisjon på førstehåndssalg mens de mottar 10 % på alt bruktsalg.

Best for: samlere av herdet og eksklusiv kunst

Brukervennlighet: 8/10

Blokkjeder: Ethereum

Annet: siden SuperRare kun støtter Ethereum, vær forberedt på å betale bensinavgifter hvis du vil handle hos SuperRare!

Binance NFT

Binance NFT

Binance er sikkert kjent for mange av dere som en kryptobørs. De gjorde sitt inntog i NFT-er sommeren 2021 med kunst fra bl.a. Andy Warhol. Binance NFT er en veldig intuitiv plattform og viser alle slags NFT-er fra esports til spill og kunst. Nylig hadde de bl.a. et samarbeid med den populære løpeappen STEPN og Asics, hvor de droppet NFTs av Asics joggesko. Binance NFT er veldig enkelt å bruke og får høyest score på brukervennlighet på listen!

Best for: Binance-kunder og de som ønsker å utforske alt av krypto og

Brukervennlighet: 10/10

Blockchains: Ethereum og Binance Smart Chain

Annet: fordi Binance NFT er koblet til kryptobørsen Binance, kan du enkelt sende penger via kredittkort eller bankgiro

Nifty Gateway

Nifty Gateway er en annen av de mest anerkjente NFT-markedsplassene der ute og en du sikkert har hørt om. Nifty Gateway står bak noen av de største salgene i NFT-markedet og er en av de foretrukne plattformene for de mest veletablerte NFT-skaperne som Beeple. Nifty Gateway ble opprettet med oppdraget å gjøre NFT-er universelt tilgjengelige, og hevdet at de "ikke vil hvile før 1 milliard mennesker samler NFT-er". I våre dager eies Nifty Gateway av de kjente kryptoinvestorene Winklevoss tvillingene, som du kanskje husker fra filmen «The Social Network».

Best for: de som ønsker å samle NFT-er fra kjente artister som Grimes, Deadmau5 eller Lil Yachty Brukervennlighet

Brukervennlighet: 9/10

Blockchains: Ethereum

Annet: Nifty Gateway arrangerer NFT-drop med kjente artister hver tredje uke, hvor

‍ AVSLUTNINGSORD

Vi håper du har hatt glede av guiden og funnet en eller flere NFT-markedsplasser du vil utforske! Hvis du trenger hjelp til å velge en lommebok for å holde NFT-ene dine i eller en kryptobørs å kjøpe Ethereum på, sjekk ut disse artiklene:

Beste Kryptoborserna