Hendelse

Vafler, kunst og et lidenskapelig NFT-miljø midt i Oslo.

Et annerledes kunstgalleri som skjuler noe mer en etasje opp. Det vokser frem et fellesskap midt i Oslo. Ulike talenter er koblet sammen i etableringen og bruken av NFT-teknologi. Vi møter menneskene bak galleriet Blank Galleri (@bl_nkgalleri) og noen av kunstnerne som beveger seg rundt det.
Vafler, kunst og et lidenskapelig NFT-miljø midt i Oslo.
Du leser:  
Vafler, kunst og et lidenskapelig NFT-miljø midt i Oslo.

Et NFT-knutepunkt og kunstgalleri midt i Oslo

På Bygdøy Alle 21, midt i Oslo, finner vi et helt vanlig kunstgalleri fra gaten. Men så fort du går inn, ser du at det er noe annerledes. Det er fysisk kunst og flere videoskjermer som viser frem digital kunst. Alle verkene er også NFT-er. Bak Blank Galleri finner vi Daniel Østom, Amaria Kasongo og Tor-Oscar Wold.

Blank Galleri på Bygdøy Allé 21 Oslo - BL_NK | Kunstgalleri
Spat Studio & Creepz

Vi får møte Tor-Oscar, som er en drivkraft bak galleriet. Vi lærer ganske snart at det er mye mer enn bare et galleri. Han viser oss rundt i galleriet og tar oss så opp noen etasjer.

Kunstnerrom i symbiose med NFT og markedsføring

Over dette galleriet er det laget fysiske rom hvor ulike kunstnere kan skape og uttrykke seg. Det har oppstått en slags symbiose der kunstneriske talenter får opplæring, veiledning og idéskaping i samarbeid med teamet bak Blank Galleri i hvordan de kan benytte blockchain-teknologi til salg, fremstilling, distribusjon etc.

Vi kikker inn på noen av ateljéene, hvor vi ser kunst fra Jonny Hurts, Spat Studios, Trym Ruud og Rude Boy's med flere. Vi håper å kunne intervjue og skrive mer om dem i nær fremtid.

En av ateljéene, med kunst som laget av Bliss.
Trym Ruud - Trym Ruud.
JonnyHurts | Twitter, Instagram | Linktree

Et fellesskap av svært forskjellige talenter har begynt å dukke opp. Digitale 3D-artister, bedriftsstiftere, eksperimentelle samtidskunstnere og markedsføringsfolk m.m. Alle har forskjellig kunnskap og vil tilsynelatende ha lite som binder dem sammen. Men i dette navet midt i Oslo er det en fellesnevner; ønsket om å skape og kunne bruke NFT-teknologi for å interagere med fansen deres.

Fornebu (a.k.a. Californebu) et større sted vokser frem.

Et stykke utenfor Oslo sentrum finner vi Fornebu. En gammel nedlagt flyplass hvor eiendom, ulike lokaler og Oslo arena har vokst opp ved siden av et flytårn.

Utstilling på Blank Galleri Fornebu.

Her finner vi utvidelsen og kanskje fremtiden til Blank Galleri. En lokal kjendis har jobbet her lenge. Vi møter Jonny Hurts, som har skapt kunst og stilt ut her en lengre tid. 

Det fremgår også at de har vært svært involvert i dialog med Oslo kommune og vært en pådriver for å bevare de rå industrieiendommene som tidligere ble brukt som garasjer, industrier eller flyhangarer. 

"Californebu" en vanlig dag uten hendelser.

Her skapes og stilles det ut kunst fortløpende i stedet for bilservice. Vegg i vegg med lokalene brukt av Bank Galleri & Jonny Hurts finner vi blant annet kunst fra en av Norges mest kjente kunstnere; Bjarne Melgaard. Han er også kjent for et av de første virkelig store NFT-prosjektene i Norden, "The Lightbulb Man".  Jonny Hurts som egentligen heter Jonny Aaseth er en norsk kunstner som jobber med en rekke ulike teknikker, maleri, relieff, skulptur og installasjoner. Rett ved siden av Tjuvholmen kan du se litt av kunsten hans over hele fasaden. Det kan till og med sees fra satelitter, sjekk ut skur 13 i Oslo.

Høytflygende planer for kunst-arrangementer og mye annet.

Tor-Oscar uttrykker en lidenskap for å løfte og engasjere kunstnere. Gi dem muligheten til å få kunsten sin ut, benytte blockchain-teknologi for å løse utfordringer i kunstmarkedet. Han beskriver det som en stor kommende bølge. Det har allerede begynt å lage ringer på vannet. 

I løpet av sommeren ble det også gjennomført en internasjonal NFT-lansering. Et samarbeid mellom Creepz & Spa Studio. Blant de inviterte finner du influencere, samlere og pionerer innen Web3 og NFT.

Tor kledd i grønt (Blank Galleri) forran. Fra venstre stående Kenneth (Krypto Norge), Vincent, Viggo, Vahid, Leo (NFT.NO) , Suchet (Everipedia.org)

Vi takker for invitasjonen og et fantastisk morsomt arrangement.

På arrangementet fikk vi også møte Harald og smake på hans vafler, samt se hans NFT:er.

https://www.haraldsvaffel.no/

Det etterlater oss med overbevisningen om at det finnes en kulturell bevegelse og fellesskap i Norge som kanskje er i forkant i Norden. Noe som i dag er en subkultur som er i ferd med å bli mainstream.

Vi ser frem til hva som vil skje på Blank Galleri og i Californebu i fremtiden!