Web3-Prosjekt

World of Alidia; Millionsalg midt i et «slaktet marked»

I fjor vår møtte vi NFT-prosjektet World of Alidia; et fellesskap for å få flere kvinner inn på Web3. Prosjektet ble startet av blogger, gründer og influencer-profil Vanja Wikström sammen med partneren Niklas. Prosjektets utgivelse av sine første NFT-er, eller som de sier på NFT-språklig "mints". Vi møter Vanja for en oppdatering i et personlig intervju.
World of Alidia; Millionsalg midt i et «slaktet marked»
Du leser:  
World of Alidia; Millionsalg midt i et «slaktet marked»

Det har nå gått omtrent en måned siden utgivelsen av World of Alidias NFT-er og vi på NFT.se har hatt privilegiet av å følge den nøye. Vi trer inn i en loftsleilighet, øverst under takryggene på Södermalm i Stockholm. Det slår oss umiddelbart at fargene og det estetiske inntrykket av World of Alidia ikke er tilfeldig. Leilighetens farger er i samme fargeskala.

Hva har skjedd siden sist vi så hverandre?

Vi har klart å prege i et marked som er fullstendig slaktet!

Da vi tok fatt på dette prosjektet, var prisen på kryptovalutaen ETH på $3500. Du kan fornærme nesten hva som helst, mot hvem som helst. Men vi hadde en langsiktig plan og ønsker å gjøre noe meningsfullt. Så da vi var klare til å lage, hadde prisen på én ETH falt til $1100.

Vi så andre prosjekter som vi jobbet tett og hadde kontakt med mislyktes. De kom ikke hele veien.

Vi har solgt rundt 2500 mint i dag. 5000 har vi spart til andre investorer som vi er i kontakt med.

Veldig sant, når vi ser i analyseverktøyet Duneanalyse kan vi se at i skrivende stund er det 2505 NFT-er preget og de holdes av 900 unike lommebøker (brukere).

Disse 2505 myntene, til en pris av 0,1 ETH hver, tilsvarte 28. juni 2022 ca. 2,8 millioner svenske kroner. I dag kan samlingen verdsettes til tilsvarende SEK 4,4 millioner ettersom ETH-prisen har steget til nesten $1700.

En graf över tid med antal mints i projektet. 2505st.
Data fra WoA Mints (dune.com) 2022-08-24

Vanja påpeker at det er interessant at salget fortsatt tikker. At det er en interesse etter første myntedag er ikke alltid helt vanlig, sier hun.

Mange av våre eiere av World of Alidia NFT-er er helt nybegynnere, og dette er deres første kontakt med Web3, sier Vanja.

En krokete, men lærerik vei

Hva overrasket deg mest med denne reisen?

Det største er at jeg ser småbarnsmødrene. De kan sitte på middagsselskaper og sjokkere kjærester eller andre middagsgjester med sine ferdigheter. Det er virkelig noe jeg kan få et kick av. Utenom det er det veldig gøy å se hva folk allerede har begynt å gjøre med NFT-ene sine. De lager capser, T-skjorter og alt mulig. Det blir veldig fine greier og det blir også god markedsføring for prosjektet. Det føles veldig unikt.

Visste du at: mange NFT-prosjekter velger å gi ut rettighetene til sine eiere til å bruke kunsten til å lage sine egne prosjekter. Ovennevnte er et utmerket eksempel på hva det vil si å faktisk eie en del av det du er med på å skape i et fellesskap, som er muliggjort av NFT-teknologi.

Vi snakker litt om opphavsrett, gi og ta. En del av suksessen til den velkjente NFT-samlingen Bored Ape Yacht Club tilskrives for eksempel å gi bort opphavsretten til kunstverket hvis du eier NFT.

Men ingen plan fungerer 100%, så vi spør rett ut:

Hva gikk egentlig galt?

Timingen! sier Vanja og ler.

som jeg tenker på det, var den vanskeligste delen faktisk avsløringen vår.

I World of Alidia minting ble de forskjellige kunstverkene tilfeldig valgt. Ulike tall i rekkefølgen eller motiver kan gi opphav til ulike kjennetegn i samfunnet deres. Så med "avsløre" menes tiden da en kjøper faktisk fikk se hvilket kunstverk de kjøpte ved pregingen av NFT-ene.

‍ Jegbegynte å få veldig merkelige spørsmål som «ser det virkelig slik ut?», «kanskje dette ikke er helt slik jeg så for meg kunsten...». Så når vi ser nærmere på, oppdager vi at metadataene (dataene knyttet til en NFT utover selve NFT, for eksempel et stykke digital kunst) har blitt blandet sammen mellom prosjektene! I stedet er det «kunst» som er så langt unna det vi står for. Tenk på dere som skryter av dyre biler...

Vanja ler og fortsetter.

Menvi har bygget et sterkt bånd med samfunnet vårt, så de ga oss selvtilliten til å fikse det i siste liten. Til trossfor det klarte noens fyr å rope «Svindel, svindel!» da han så partnerens NFT.

Vi ler sammen og kan selvfølgelig ikke la være å spørre om hun kan dele noen bilder av de feilaktige kunstverkene...

Et Instagram-innlegg fra en lettet Vanja. Den feilkoblede «kunsten» kunne neppe vært lenger fra originalen...
Et utvalg av de riktige kunstverkene.

Heldigvis klarte deres tekniske ekspert å rette opp feilen ganske raskt. Eierne måtte imidlertid manuelt gå inn og oppdatere metadataene på OpenSea-markedsplassen der NFT-ene ble innhentet. Vi får rett og slett håpe at alle gjorde dette og ikke beholdt de feilaktige kunstverkene, sier Vanja, og konstaterer fornøyd at det likevel gikk veldig bra.

Vivalgte den harde veien; å gjøre så mye vi kunne selv, inkludert å skrive våre egne smarte kontrakter og alt. Fordi markedet har vært så lukrativt, er det byråer som tilbyr seg å gjøre jobben. "Kom til oss så tar vi oss av alt" sier de. Mangeandre prosjekter har fulgt den veien. Men så har de blitt tvunget til å gi bort mer enn 50 % av myntinntektene. Vi var tidlige brukere, men det lages hele tiden nye verktøy som gjør det lettere å gjøre jobben selv, så det er verdt å sjekke ut disse mulighetene før du gir bort eierskapet til prosjektet ditt.

En stor del av World of Alidia-prosjektet er fellesskapet og det å kunne møtes på et felles sted. Akkurat nå er det stort sett representert i prosjektets Discord-kanal.

Før NFT-slippet var planen å etablere en fysisk møteplass i Stockholm med inntektene fra NFT-salget. Å eie en NFT ville gi tilgang til dette stedet som da ville fungere som et knutepunkt for World of Alidia-samfunnet med konserter, yoga, co-working og mer.

Fremtiden er i Metaverset

Hvordan tenker du nå om den fysiske plasseringen og hva som kommer videre?

Den store nyheten er at vi vil satse helhjertet på Metaverse.

Metaverse er kort fortalt en utvikling av internett som ved hjelp av ulike teknologier som VR; virtuell virkelighet, AR; utvidet virkelighet, som spenner over og kombinerer den fysiske og digitale verdenen. Dette skaper et nytt «meta» lag av virkeligheten slik vi kjenner den, og gjør oss i stand til å endre hele vår måte å tenke og se på økonomi og samhandling med hverandre som ikke var mulig før.

Vi skal investere mye mer i denne digitale møteplassen . Vi har ikke offentliggjort planen på det fysiske stedet. Vi vil fortsette å ha møter. Men vårt krutt og fokus vil nå være på å skape dette. Det er mange fordeler med å starte i Metaversum. En av de viktigste er at alle kan være der, uansett hvor i verden du er. Samtidig betyr det en mulighet til å gjøre historien bak Alidias verden levende! Vi ønsker å bygge vår verden der. Alidias verden.

jegI lang tid hadde  bildet at det var veldig pikselert og av lav kvalitet. Men jeg har sett utrolige eksempler. Det er svært dyktige metaverse-arkitekter og sammen med vår visjon kan vi skape noe som ikke bare er nyttig, men også veldig estetisk. Det føles veldig spennende.

Vihar ikke offentliggjort planen på det fysiske stedet. Vi vil fortsette å ha møter. Men vårt krutt og fokus vil nå være på å skape dette.

er det et siste ønske eller noe annet du vil dele med våre lesere?

Sitter du på metaverse ferdigheter, ta kontakt! Vår Discord vil alltid være åpen hvis du er nysgjerrig.

Med det sier vi en stor takk til Vanja og teamet bak World of Alidia!

Vi anbefaler også våre lesere på det varmeste å ta en titt på prosjektets Discord-server. Prosjektet kjennetegnes ved et svært livlig og imøtekommende fellesskap der mye av materialet og innholdet er formet av medlemmene. Dette er en unik opplevelse og en flott mulighet til å møte og begynne å lære om Web3 med andre likesinnede.